Amazon ger alla kunder i Storbritannien fri leverans

Alla företagets kunder i landet får fri leverans via tusentals utlämningsställen och hundratals paketskåp.

Amazon storsatsar på gratisleveranser i Storbritannien. Alla kunder som hämtar sina leveranser på något av företagets 13 000 Pickup Locations runt om i landet kan nu ta del av företagets så kallade Standard Delivery. Det innebär att de inte betalar för frakten så länge ordern överstiger en standardsumma på 10 eller 20 pund, beroende på vad som beställts.

Som Pickup Locations räknar Amazon i princip allt som inte innebär hemleverans. Som exempel anger företaget bland annat postkontor, närbutiker, bensinstationer och universitet. Dessutom har Amazon nu över 300 paketskåp i Storbritannien.

Annons

-Vi försöker alltid att göra kostnaderna lägre för våra kunder. Många människor väljer att hämta sin leverans från en Amazon Pickup. Våra kunder säger att fri leverans till en pickup- plats skulle vara en service av stort värde och vi håller med, säger John Tagawa, Vice President of Operations för Amazon UK.

Amazon lovar att de som tar del av det nya gratiserbjudandet kommer att ha sina varor på plats efter max två dagar. Företagets prime members i Storbritannien får redan i dag leveranser på en dag till alla Pickup Locations i landet.

Annons