Amazon-grundaren vill dra ner brallorna på Trump

Washington Post ska avslöja blivande presidentens fadäser i liveflöde.

Amazongrundaren Jeff Bezos är på krigsstigen mot USA:s blivade president Donald Trump - igen. Den här gången har Bezos tagit hjälp av tidningen Washington Post, som han själv är ägare av. Genom ett Twitter-tillägg i webbläsaren Chrome ska läsaren i realtid kunna få en “varning” när Trump sagt något galet, rapporterar Veckans Affärer. RealDonaldCntxt heter tillägget och early adopters har kanske redan hunnit få användning för det.

Utlovad pressträff uteblev

Trump twittrade exempelvis nyligen att han “inom den närmaste tiden” kommer att hålla en presskonferens för att diskutera bland annat framtida utnämningar. En annan fråga som stått på agendan är frågan om hur medborgarna ska kunna veta att fastighetsmiljardären inte fattar sina beslut som president på så sätt att de gynnar honom själv ekonomiskt. Washington Post var då inte sena att, via tillägget, meddela att Trump redan utlovat att den presskonferensen skulle hållits den 15 december, men att detta sedan inte blivit av.

Annons

Trumps affärsetik "sliskig"

Relationen mellan Donald Trump och Washington Post är sedan tidigare spänd och i valrörelsen bannlyste Trumps crew tidningens reportrar från att rapportera direkt från hans event under presidentvalskampanjen. Washington Posts redaktionsledning svarade med att kalla Donald Trumps affärsetik för ”sliskig”.

Trump och Bezos har också tidigare varit i luven på varandra.

Annons