Amazon har över 15 000 robotar på lönelistan

Amazons satsningar på ett automatiserat lager rullar vidare. E-handelsjätten har nu över 15 000 robotar i sina amerikanska distributionscentraler. Allt för att kunden ska få sin beställning ännu snabbare, och billigare, än i dagsläget.

Amazon har satsat stora pengar på nya distributionscentraler de senaste åren, senast i raden är ett nytt lager i delstaten Illinois som ska tas i bruk under 2015. Man har också gjort sitt bästa för att fylla dem med personal, och robotar.

Amazon vill nämligen automatisera en stor del av sin packningsprocess med robotar och i våras hade e-handelsjätten drygt 1 300 robotar i sina centraler. Målet var dock att ha minst 10 000 på plats i slutet av 2014. En siffra som man slagit med råge och Amazon säger sig nu ha över 15 000 robotar av märket Kiva. Robottillverkaren och mjukvaruföretaget som Amazon köpte upp för 775 miljoner dollar under 2012.

Annons
Annons

Hämtar hela lagerhyllor

Robotarna finns för närvarande i tio av e-handelsjättens distributionscentraler i USA och hjälper lagerarbetarna att snabbare hantera en order från kunder. Bland annat genom att lyfta och flytta hela lagerhyllor till de anställda.

– Vi är alltid ute efter att öka hastigheten på leveranserna samtidigt som vi vill ge våra kunder ett större lokalt urval till lägre kostnader. De framsteg som vi nu gjort i våra distributionscentraler prickar in alla dessa tre önskemål samtidigt som vi fortsätter att tillhandahålla en arbetsmiljö som är bra för de anställda, säger Dave Clark, Amazons senior vice president.

Källa: BusinessWire

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!