Amazon inför Blocket-tjänst med hämtning och packning

E-handelsjätten utmanar begagnatsajter med ny tjänst.

Nu får alla begagnatsajter se upp. Amazon har lanserat en ny tjänst med namnet "Sell as Individual". Det handlar enkelt förklarat om en tjänst som påminner mycket om svenska Blocket.

Med den nya tjänsten lägger du upp varor hos e-handlaren som privatperson och det kan handla om både nya och begagnade varor. Du fyller helt enkelt i ett formulär med dina personuppgifter och bifogar en bild på varan.

Annons
Annons

Hämtar upp och packar varorna

Skillnaden mot exempelvis Blocket eller andra sajter för radannonser är att Amazon även hämtar upp varorna hos kunden. E-handelsjätten packar sedan varorna och skickar ut dem till köparen. Säljaren schemalägger en upphämtning när varorna sålts.

Att sälja via Amazon är inget nytt och alla känner förmodligen till att en stor del av e-handlarens omsättning genereras via Amazon Marketplace där tredjepartssäljare listar sina varor. För de som vill sälja på marknadsplatsen finns det även en "individuell plan" för de som inte säljer så många varor.

Kinnevik får konkurrens

Det nya med "Sell as Individual" är att Amazon direkt konkurrerar med begagnatmarknadsplatserna och riktar sig till privatpersoner. En marknad där man förmodligen förlitar sig på att Amazons räckvidd plus den nya så kallade tjänsten "Packing, Pick-up & Payments enabled" ska ge e-handelsbolaget en fördel.

Först ut att få ta del av tjänsten är den tredje största staden i Indien, Bangalore. Det är dock uppenbart att fler städer i Indien är planerade när man besöker Amazons sajt för den nya tjänsten.

Amazon tar sig därmed an Kinnevikägda Quikr, som enligt det svenska riskkapitalbolaget ska vara Indiens ledande plattform för radannonser. Kostnaden för att sälja som privatperson och få sina varor hämtade och packade ligger mellan 1 och 13 kronor (10-100 rupee) beorende på varans värde. Amazon sköter även pengatransaktionen och säljaren ska få betalt inom 3-5 dagar från hämtning.

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!