Amazon investerar 2 miljarder dollar i Indien

Det händer enormt mycket kring Amazon just nu och e-handelsjättens investeringsplånbok är vidöppen. Satsningarna kommer på alla fronter, ren e-handel, fysiska produkter, nya betallösningar och lager och logistik. Nu meddelar företaget att man investerar 2 miljarder dollar i Indien.

För bara några dagar sedan ryktades det att Indiens svar på Amazon, Flipkart, tagit in 1 miljard dollar i en ny investeringsrunda. Denna runda har nu bekräftats via en glad tweet:

Amazon vill förstås även de vara med på den indiska e-handelsfesten och skall nu investera 2 miljarder dollar i sin verksamhet i landet.

Aldrig sett något liknande

Som vi tidigare rapporterat hindrar landets lagar utländska aktörer att sälja direkt till konsument. Amazon bygger dock ut sin marknadsplats i landet och låter andra e-handlare sköta försäljningen, tillsvidare. Om lagen ändras, vilket flera jobbar för, så har Amazon förstås redan lager, logistik och kundbasen. Vi gissar att en stor del av den nya investeringen går till logistiken, Fullfillment by Amazon.

– Efter vårt första verksamhetsår har gensvaret ifrån kunder och små och stora säljare i Indien varit över förväntan. Vi ser en enorm potential i den indiska ekonomin och tillväxten för e-handeln i landet. Med denna investering på 2 miljarder dollar kommer vårt team kunna fortsätta satsa stort, utveckla, och höja ribban för kunderna i Indien. Med nuvarande tillväxt är Indien på väg att bli det snabbaste landet någonsin att ta oss till 1 miljard dollar i försäljning. Ett stort tack till våra kunder i Indien - vi har aldrig sett något liknande, säger Jeff Bezos, Amazons grundare och VD.

Vi har tidigare berättat hur Indien är glödhett när det kommer till e-handel. Den senaste investeringen i Flipkart och Amazons investering i landet höjer dock temperaturen ytterligare.

Analytiker spår att landets e-handel kommer växa oerhört kommande år när allt fler går online i landet. Dessa nätkonsumenter sägs även komma att spendera allt mer och Flipkart beräknar att marknaden kommer att vara värd över 50 miljarder dollar 2020.

 

Annons
Annons

Källa: Press

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!