Amazon kan höja priset på sitt Prime-medlemskap

Amazon överväger att höja priset för sitt Amazon Prime-medlemskap. En tjänst som har tiotals miljoner medlemmar världen över, och som bland annat ger dem obegränsat med gratis tvådagarsleveranser. Det skulle innebära den första höjningen sedan tjänsten lanserades.

Amazon Prime infördes för nio år sedan och den årliga avgiften på 79 dollar har varit oförändrad sedan dess, nu kan det alltså bli ändring på det. Detta avslöjade Amazons ekonomichef, Tom Szkutak, i förra veckan.

Med hur mycket ville han dock inte avslöja, men en eventuell höjning gäller för Prime-medlemmar i USA, och kan landa någonstans mellan 20 till 40 dollar. Szkutak ville inte heller gå in på några detaljer om när det kan ske, men många tror att det beror på ökade fraktkostnader för Amazon.

Annons

Ytterligare kostnader

Förutom obegränsat med gratis tvådagarsleveranser får Prime-medlemmar även tillgång till den prisbelönta videotjänsten Prime Instant Video, samt ett digitalt bibliotek för läsplattan Kindle. Kostnaderna för dessa har också stigit på senare tid, något som även det kan spela in.

Beskedet om en eventuell höjning kommer drygt tre månader efter det att Amazon höjt minimigränsen för fri frakt. E-handelsjättens kunder måste från och med slutet av oktober handla för minst 35 dollar för att få dem hemskickade gratis. Till skillnad från en tidigare gräns på 25 dollar.

 

Källor: The Verge, HuffPost

Annons