Amazon knackar på din dörr så att du ska slippa butiken

I slutet av 2014 rullade Amazon ut sin nya tjänst Prime Now till vissa postnummer på Manhattan. Sedan dessa har man sakta expanderat tjänsten och nu ska hela ön kunna göra snabba impulsinköp och framförallt slippa gå till den fysiska butiken.

Amazon meddelar att deras nya supersnabba leveranstjänst Prime Now nu går att använda på hela Manhattan. För 8 dollar kan man få sina varor inom en timme via cykelbud. Är man lite snål och orkar vänta ytterligare en timme är det gratis, det vill säga om man är medlem i Prime.

– Prime Now är nu tillgängligt på hela Manhattan. Vi har sakta men säkert lagt till nya postnummer sedan vi lanserade i december. Kunder på Manhattan älskar Prime Now och vi är glada att snart kunna expandera till andra stadsdelar, säger Amazon i ett uttalande.

Annons

E-handelsjätten vill alltså inte avslöja vilka stadsdelar som kommer få tjänsten härnäst. De har även tidigare meddelat att fler städer i USA kommer att få tjänsten under detta år.

Kryper allt närmare kunderna

Amazon erbjuder även snabba leveranser av dagligvaror i New York och andra delar av USA. Denna tjänst är lite slöare, leverans samma dag, och kostar 299 dollar per år för Prime-medlemmar. Det är dock tydligt att Amazon jobbar för att krypa allt närmare kunderna gällande allt fler produktkategorier.

En utveckling som startade med en stor expansion av distributionscentraler runt om i USA. Där en anledning var att man nu tvingas betala moms i allt fler delstater och därmed lika väl kan ha en lokal närvaro, något man undvek tidigare för att slippa skattmasen.

Nu kryper man alltså allt närmare kunderna och kommunikationen är tydlig. Du ska slippa gå till butiken om du har Prime Now. Inom en timme eller två ska du ha dina varor i handen. Om logistiken håller vid en bredare expansion är det förstås en mycket spännande utveckling.

 

Källa: TNW, Mashable

Annons
Annons