Amazon köper betaltjänst för nytt ambitiöst projekt

Amazon ryktas var på gång att köpa upp betaltjänsten GoPago. E-handelsjätten ska ha lagt ett bud på företaget som erbjuder betalningar via en IOS- eller Android-baserad app. Något som betyder att man är inne och trampar på Ebays och Paypals område med digitala betalningar.

Enligt rapporter i flera italienska tidningar ska Amazon vara i färd med att köpa upp betalföretaget GoPago. Företagets CTO, Vincenzo di Nicola, uppger att allt ska vara klart men det verkar råda förvirring kring om förvärvet har hänt, eller kommer att hända.

Enligt The Wall Street Journal ska Nicola senare ha sagt att hans kommentarer bara var ”delvis korrekt”. Vi antar att fortsättning följer men klart är att om Amazon köper upp GoPago, så kastar man sig djupare in i djungeln med digitala betalningar för att ta sig an konkurrenter som PayPal och Square för att nämna några.

Annons

Spekulationerna är många

GoPago grundades 2009 av italienarna Vincenzo di Nicola och Leo Rocco. Företaget är baserat i Silicon Valley och deras lösning erbjuder betalningar för molnbaserade POS-system, Point of Sale, och via en IOS- eller Android-baserad app. Systemet ger bland annat konsumenter möjligheten att betala för sina varor i förväg innan de hämtar upp dem i butik.

Vid sitt uppmärksammade uttalande, som endast visade sig vara delvis korrekt, ska Nicola även konstaterat att GoPagos teknik kommer att vara basen för ett nytt ambitiöst projekt. Vad det är kan vi bara spekulera i, Amazon har en mängd områden där de kan tänkas nyttja systemet.

Källa: TechCrunch

Annons