Amazon köper rättigheterna till Woody Allens senaste film

Efter att den visats på bio ska Woody Allens nästa långfilm bara finnas tillgänglig för Amazons Prime-kunder.

Amazon har köpt rättigheterna till Woody Allens senaste långfilm. Den ska enligt flera amerikanska nyhetssajter vara en romantisk komedi, med bland andra Blake Lively och Steve Carell i rollistan.

"Rättegångarna kommer senare"

Filmen, som ännu inte har fått något namn, utspelar sig på 1930-talet och har spelats in i New York och Los Angeles. Premiären är tänkt att äga rum i sommar och Amazon planerar att på traditionellt maner göra en stor bio-lansering för den amerikanska publiken. När den har visats färdigt på bio kommer filmen bara att vara tilgänglig för Amazon Prime-kunder genom Amazons streamingtjänst Amazon Video.

Annons

Den berömde filmmakaren vara försiktigt optimistisk över sitt nya samarbete.

- Precis som med alla nya relationer finns här många förhoppningar, ömsesidig uppskattning och en genuin vilja att göra det här bra - rättegångarna kommer senare, säger Woody Allen i ett pressmeddelande.

Samarbetar även om TV-serie

Det här är inte första gången Woody Allen och Amazon slår sina påsar ihop. Förra året stod det klart att den Oscars-belönade regissören skulle producera en TV-serie, sin första någonsin, exklusivt för e-handelsjättens streamingtjänst.

Den har fortfarande inte heller något namn, men enligt IMDB ska stjärnor som Miley Cyrus och Elaine May medverka i serien, utöver Woody Allen själv.

- Woody Allen är en fantastisk filmskapare. Vi är så stolta över att göra affärer med honom både i form av hans nästa film och hans första TV-serie någonsin, säger Roy Price, chef för Amazon Studios.

Annons