Amazon krigar på flera fronter med leverantörer

Förutom en pågående tvist med bokförlaget, Hachette, ligger e-handelsjätten just nu även i fejd med Warner Home Video. Något som gör att flera av deras filmer inte går att få tag i på Amazon. Samtidigt är det återigen dödläge med Bonnier Media Group i Tyskland.

Nyligen avslöjades det att Amazon och ett av USA:s största bokförlag, Hachette Book Group, inte riktigt kommer överens. Något som lett till att Amazon stoppat beställningar av böcker från det franskägda förlaget, som bland annat publicerar J.K Rowling, James Patterson, och Michael Connelly.

Men det är inte den enda pågående tvisten Amazon befinner sig i för tillfället. Tydligen ska e-handelsjätten just nu även vägra att sälja ett flertal filmer från Warner Home Video, inklusive sommarens stora titlar som The Lego Movie, 300: Rise of an Empire, Winter’s Tale och Transcendence. Samtidigt ska man befinna sig i ett tredje dödläge i Tyskland med Bonnier Media Group.

Annons
Annons

Gräver sin egen grav

Att återförsäljare och leverantörer blir osams är inget nytt, inte heller Amazons vilja att sänka leverantörernas marginaler. Däremot är det något ovanligare att leverantörerna i de här fallen står på sig som de gör. Skulle ytterligare leverantörer anta samma attityd kan det få betydande konsekvenser för Amazon skriver New York Times.

Både Amazon och Warner Bros har valt att avstå från att kommentera dispyten och hänvisar till att man inte diskuterar den här typen av kontraktsförhandlingar utåt. Men klart är i alla fall att en hel del av Amazons kunder är upprörda.

– The Lego Movie måste vara den mest efterlängtade filmen hittills år 2014. Både barn och vuxna gillar den. Men visst, vill Amazon fortsätta att gräva sin egen grav så är det bara att fortsätta, säger en filmfantast.

 

Källa: NY Times

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!