Amazon krossar konkurrenterna – nu störst i Indien

Två och ett halvt år efter lanseringen har Amazon blivit den allra populäraste e-handelssidan bland landets jättelika befolkning.

När siffrorna för oktober stod klara kunde Amazon.in stoltsera med att vara den e-handelssida som allra flest i landet hade besökt under månaden som gått. Enligt comScore hade Amazon då haft fler än 30 miljoner besökare, vilket är en trafikökning på nära 38 procent jämfört med september. Och sidans popularitet har utvecklats i snabb takt - det är bara två och ett halvt år sedan sidan lanserades i Indien.

Firar med rabatt på indiska filmer

För att fira den smått historiska händelsen kommer Amazon i USA att fira med 50 procents rabatt på ett urval av de Bollywood-filmer som säljs på sidan.

Annons

- Det här är en stor milstolpe, och vi höjer alla ett glas och skålar för våra kollegor i Indien. Ett sådant här gensvar från kunderna ger oss en sådan energi och vi är så tacksamma. Kunder och försäljare kan räkna med att vi kommer att fortsätta att utveckla vår verksamhet och investera i Indien. Det är fortfarande på många sätt Dag ett för Amazon.in, säger Jeff Bezos, grundare och VD på Amazon.

Utöver de höga besökssiffrorna har App Annie, en tjänst som analyserar nedladdningar av appar, noterat att Amazons app i Indien laddades ner 200 procent oftare i oktober i år jämfört med samma månad förra året. Amazon.in ska nu vara Indiens största onlinemarknadsplats med över 30 miljoner produkter.

Annons