Amazon lånar ut pengar inför julhandeln

Snart är det dags för alla e-handlares stora högtid och då gäller det att ha sina lager välfyllda. Något som Amazon planerar att hjälpa sina återförsäljare med, nyligen gick de ut med ett erbjudande om att låna ut pengar till dem som vill se till att vara väl förberedda.

I förra veckan ska Amazon tydligen ha skickat ut ett låneerbjudande, kallat Amazon Lending till en utvald skara återförsäljare. En återskapelse av brevet kan ni läsa här.

Det verkar som att Amazon valt ut återförsäljare baserat på deras försäljningssiffror på Amazons marknadsplats och de som är intresserade kan använda sig av Amazon Lending för att fylla på sitt lager och öka försäljning ytterligare på Amazon.com.

Annons

Återförsäljare som nappar på erbjudandet registrerar sig online, och om lånet godkänns kommer Amazon att betala ut lånebeloppet till säljarens konto inom fem arbetsdagar. Sen kommer återbetalningar automatiskt att dras från säljarens konto varje månad, till en ränta av 13 procent.

Ett välkommet erbjudande

Enligt Eric Best, vd för Mercent, ett företag som bland annat hjälper handlare att sälja via marknadsplatser som Amazon kan detta vara ett välkommet erbjudande.

– Att snabbt få tillgång till extra pengar inför fjärde kvartalet och julhandeln kan vara till stor hjälp för handlare som redan bundit upp en stor del av sitt kassaflöde i lagret eller för marknadsföring.

Och det kan nog finnas en hel del som kan tänka sig nappa på erbjudandet enligt Eric Best, även om han anser att 13 procents ränta är en ganska hög siffra. Men med tanke på att det är billigare än att ta lån med kreditkort, och går snabbare än att kontakta banken kan det kanske fylla ett hål för en del e-handlare.

Källa: Internet Retailer

Annons