Amazon lägger ner två olönsamma satsningar

Amazon är inte rädda för att testa nya saker. Allt de rör vid blir dock inte till guld och e-handelsjätten skrotar nu ytterligare två satsningar.

Amazon tog nyligen till reträtt på smartphone-marknaden och slutade sälja sin Fire Phone. Nu meddelar nätjätten att man även lägger ner Amazon Local. En Groupon-liknande tjänst och app som lanserades 2011 och ger människor dagliga erbjudanden och rabatter från återförsäljare i deras närområde.

– Vi har lärt oss en hel del från vår verksamhet inom dagliga erbjudanden och kommer att leta efter sätt att tillämpa dessa lärdomar i framtiden, säger en talesperson för Amazon i ett uttalande.

Annons
Annons

Inte allt som betalar av sig

Amazon väljer samtidigt att stänga ner betalningstjänsten och Square-utmanaren, Amazon Local Register. En tjänst som gör det möjligt att ta betalt i butik med hjälp av bland annat en smartphone eller surfplatta, samt en kortläsare från Amazon.

Amazon meddelar att man inte längre tar emot några nya kunder och att existerande kan fortsätta använda sig av tjänsten fram till och med 1 februari 2016.

Men även om man lägger ner en verksamhet med betallösningar så har man nyligen expanderat en annan då man i förra veckan gjorde det möjligt att betala med hjälp av "Pay with Amazon" inuti appar.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!