Amazon lanserar ny avdelning för samlarobjekt

Sugen på Justin Biebers gitarr eller en hockeypuck signerad av Wayne Gretzky, kika in på Amazon. I dagarna lanserades en ny avdelning på sajten, ”Entertainment Collectibles Store”. Här kan den intresserade köpa något av de 350 000 samlarobjekt som just nu finns till salu.

Det är för tillfället högsäsong när det gäller prisutdelningar i USA. För någon vecka sedan var det Grammy Awards, och i helgen är det dags att dela ut ett gäng Oscars. Då passar Amazon på att lansera en ny avdelning, Entertainment Collectibles Store som är fullproppad med samlarobjekt.

Och här verkar det finnas lite gott och blandat från filmens, sportens och musikens värld, både nytt och gammalt. Allt från kändisautografer till autentisk rekvisita och kläder från populära filmer och tv-serier.

Annons

– Entertainment Collectibles är en ny spännande avdelning, här finns något för alla. Fans kommer att hitta souvenirer från sina favoritartister, skådespelare och ikoner inom underhållning, och entusiaster kommer att hitta sällsynta objekt till sina samlingar, säger Peter Faricy, vice VD för Amazon Marketplace.

James Deans hatt för 25 000 dollar

Runt 350 000 samlarobjekt finns till salu, köpsugna har helt enkelt lite att välja på. Bland annat kan man köpa en hatt som en av 1950-talets största filmstjärnor, James Dean, burit för en rund summa av 25 000 dollar.

För dem med en lite mer ansträngd budget, kanske en signerad poster av Don Johnson från hans storhetstid med Miami Vice för 5 dollar kan smaka mumma. Är man mer intresserade av nutiden finns det också en hel del rekvisita och kläder från filmen, Silver Linings Playbook, som är nominerad till flera Oscars.

Företaget Premiere Props som under 14 års tid sålt samlarobjekt och på nära håll samarbetar med filmstudior och samlare, är mycket glada över att få tillgång till Amazons globala kundbas.

– Butiken är en stor möjlighet för oss och våra kunder. Amazon ger oss en otrolig plattform för att engagera film, tv-fans och samlare. Vi har alltid varit imponerade av hur lätt det är att köpa på Amazon, och vi kan erbjuda flera av de mest eftersökta samlarobjekten från några av de största filmerna, säger Daniel Levin, vice VD för Premiere Props.

Källa: Press

Annons