Amazon lanserar nya returer – ingen låda behövs

"Enklare än någonsin".

För några dagar sen släppte Amazon nyheten att de kommer att erbjuda sina kunder möjligheten att returnera saker utan vare sig låda eller retursedel. Den nya tjänsten kommer att vara tillgänglig i företagets fysiska butiker och via Amazons ombud. Än så länge gäller tjänsten bara för Amazons kunder i USA.

- Vi förstår att det fortfarande kan vara ett problem att hitta en låda och tejp och att skriva ut en etikett för retur. Nu kommer de flesta returerna till Amazon att vara enklare än någonsin, då ingen låda behövs, skrev e-handelsjätten i ett blogginlägg.

Annons

Efter att kunderna fått en QR-kod från företagets hjälpcenter kan de helt enkelt gå in till en fysisk butik och lämna varan. De anställda på Amazons butiker packar sedan varan och skriver ut följesedel. Och det gratis.

I maj kunde vi rapportera att Amazon anammade konceptet med postombud och gjorde lokala butiker utlämningsställen. Nu har man alltså tagit det ett steg vidare. 

LÄS ÄVEN: Amazon härmar PostNord - lanserar ombud på bred front

Enligt nyhetssidan ecommercebytes.com kommer Amazons nya gratisleveranser att sätta press på andra stora e-handlare i USA, såsom ebay och Etsy.

Annons