Amazon levererar med taxibilar i Kalifornien

Amazon har på senare tid testat en rad olika leveransalternativ för att snabba upp leveranserna och samtidigt hålla ner kostnaderna. Nu provar e-handelsjätten att skicka ut kundernas paket med hjälp av taxibilar i San Francisco och Los Angeles.

Hemelektronikkedjan Media Markt är inte de enda som använder sig av taxibilar för hemleveranser av e-handelsköp. Nu testar även Amazon på konceptet i San Francisco och Los Angeles med hjälp av, den på andra sidan Atlanten hyllade taxi-appen, Flywheel.

E-handelsjätten som fick sig en törn under förra årets julhelg när flera kunder inte fick sina julklappar i tid, har på senare tid testat en rad olika leveransalternativ. Från lokala distributörer till egna lastbilar.

Annons
Annons

Morgonstund har guld i mund

Nu testar man alltså även att leverera med taxibilar som plockar upp ett tiotal paket åt gången som ska åt samma håll. Något som innebär att frakten per paket landar någonstans runt 5 dollar.

Leveranserna äger ofta rum tidigt på morgonen då det inte är alltför mycket trafik på vägarna och Flywheels bilar inte är lika uppbokade.

Källa: Reuters

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!