Amazon mystiskt nere för flertalet av deras besökare

Även solen har sina fläckar. E-handelsjätten Amazons sajt låg under gårdagen nere för ett stort antal användare under drygt en timme. Ännu verkar ingen veta varför, och Amazon själva är väldigt sparsamma med uppgifter gällande avbrottet.

Under torsdagseftermiddagen var det många besökare och e-handlare som inte kom åt sina butiker på Amazon.com. Orsaken till problemet är fortfarande okänt, men att en sajt av Amazons storlek ligger nere under en så pass lång tid är mycket ovanligt.

– Amazon.coms Gatewaysida var offline för en del av våra kunder under cirka 49 minuter. Andra sidor på webbplatsen var fortfarande tillgängliga och Amazon Web Services som tillhandahåller molntjänster och datalagring påverkades inte, säger en talesman för Amazon.

Annons
Annons

Påverkade inte M-handeln

Förutom det har Amazon inte delat med sig av några ytterligare detaljer kring avbrottet. Driftstoppet verkar i dagsläget inte bero på någon form av aktivitet utanför Amazon. Och enligt Justin Noll, director of client services på webbövervakningsföretaget AlertBot verkar det inte heller vara på grund av underhåll av sajten från Amazons sida.

– Problemet som upptäcktes var ett HTTP503-fel, något som indikerar att servern inte kan svara på grund av tillfällig överbelastning, eller serverunderhåll. Men om Amazon gjorde någon form av underhåll förväntar jag mig att de sätter upp en tillfällig sida.

Amazon mobila app ska inte ha påverkats av avbrottet och kunder har trots problemen kunnat handla via sina smartphones. Besökare ska också ha lyckats komma åt de drabbade butikernas produktsidor via sökningar på olika sökmotorer.

För nätjätten som vissa dagar säljer över 300 artiklar i sekunden är driftstopp inte bara en olägenhet utan något som kan kosta stora pengar. Amazon som själva erbjuder server-tjänster brukar sällan ha problem och vi gissar att denna händelse kommer utredas grundligt.

 
Källor: Internet Retailer, The Verge

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!