Amazon nästa jätte att ta upp kampen med HBO

Amazon har gett klartecken för en TV-version av kultfilmen Zombieland och ett tiotal andra pilotavsnitt som ska sändas via streamingtjänsten, Amazon Instant Video. E-handelsgiganten blir därmed ytterligare en i raden som nu tar upp kampen med HBO och Netflix med egenproducerat material.

I slutet av förra månaden skrev vi om att Spotify ryktas ha planer på att bli en on-demand-tjänst för både musik och video, något som betyder att man i så fall kommer att konkurrera med Netflix och HBO.

Nu kommer uppgifter om att även Amazon går i de tankarna. E-handelsgiganten har nämligen bekräftat att man nu lagt en beställning på ett antal serier med stor budget som ska ge de andra aktörerna på marknaden en kamp om den växande skaran som föredrar att titta på filmer och serier via streamingtjänster.

Annons
Annons

Amazon ska ha gett klartecken för minst elva pilot-avsnitt med namn som John Goodman och Bill Murray i huvudrollerna. Bland annat har man bekräftat att man kommer att göra en TV-version av kultfilmen Zombieland. Pilot-avsnitten kommer att visas gratis via deras tjänst Amazon Instant Video och tittarna får sedan välja vilka som ska bli fullskaliga produktioner.

Fem serier per år

De serier som tar sig vidare kommer sedan endast att vara tillgängliga för Lovefilm-abonnenter i Storbritannien, och för Amazon Prime-abonnenter i USA. Som vi nämnt tidigare så börjar allt fler streamingtjänster fundera på egenproducerat material, precis som HBO.

Bland annat lanserade Netflix serien House of Cards i februari, och de säger sig lansera ytterligare fem exklusiva serier under 2013. Planen är att lansera minst fem nya serier varje år och nyligen har Netflix slagit sig samman med skaparna av Matrix och Babylon 5 för en ny serie vid namn Sense8, som ska börja sändas i början av 2014.

Kampen om att locka konsumenterna från de traditionella betal-TV-tjänsterna har nog bara tagit sin början.

Källa: BI, TheVerge (1, 2)

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!