Amazon når 30 procent av britterna inom en timme

Företaget anställer som aldrig förr och prisas för att locka talanger.

Häromdagen kunde vi berätta att e-handelsjätten Amazon inte verkar speciellt berörd av Brexit. Utöver de 2500 nya permanenta jobb man skapat i Storbritannien lägger man nu till ytterligare 1000 som man planerar att tillsätta innan julhandeln.

De nya anställningarna ska förstås gå till att stärka upp inför julen men även till Prime Now. Amazons entimmes-leveranser har vuxit rejält sedan lanseringen för ungefär ett år sedan.

Annons

En av tre inom en timme

Amazon meddelar nu att man når över 30 procent av Stobritanniens befolkning med Prime Now. Även om tjänsten först och främst rullats ut i de större städerna i landet.

- Vi skapar tusentals nya jobb för att fortsätta att leverera den upplevelse våra kunder är vana vid och älskar under julen och resten av året. Vi anställer alla typer av roller från programvaruingenjörer, programmerare och företagsledare i våra R&D-centrum och huvudkontor, till verksamhetschefer, ingenjörer, servicetekniker, HR-roller och logistikpositioner i våra distributionscentraler, säger Doug Gurr, landschef Amazon UK.

Femte bäst i världen

Det handlar alltså inte bara om lagerarbetare vilket annars ofta är fallet när företaget nyanställer. I slutet av 2016 räknar Amazon med att ha över 15 500 permanenta medarbetare i Storbritannien.

Amazon har investerat mer än 4,6 miljarder pund i den brittiska ekonomin sedan 2010. Företaget är även stolta över att Linkedin nyligen rankade e-handlaren som det femte bästa företaget i världen att attrahera nya talanger och behålla dem.

Annons