Amazon överväger att köpa en tysk flygplats

E-handelsjätten kan enligt tysk press vara på väg att köpa flygplatsen Frankfurt-Hahn i Tyskland.

Nyligen stod det klart att Amazon hade hyrt 20 flygplan som en del i att bygga sitt eget logistiknätverk. Nu rapporterar GeekWire, som i sin tur hänvisar till uppgifter i bland annat Süddeutsche Zeitung, att e-handelsjätten verkar vara på väg att ta nästa steg i samma linje. Amazon för nämligen diskussioner med flygplatsen Frankfurt-Hahn, och flygplatsen uppges välja mellan tre potentiella köpare.

Lång landningsbana perfekt för fraktflyg 

Hahn-flygplatsen ligger nära Koblentz där Amazon redan har ett lager som uppges vara någonstans i storleksordningen 17 fotbollsplaner. Den extra långa start- och landningsbanan på nära 3 800 meter uppges också vara perfekt för lastflygningar.

Annons

Om affären blir av är det faktiskt inte första gången en e-handlare köper en flygplats för att förbättra sina leveransmöjligheter. 2014 köpte den kinesiska e-handlaren IZP nämligen en flygplats i norra Italien.

Enligt Frankfurt-Hahns hemsida är flygplatsen Tysklands första som särskilt inriktat sig på lågpris-flygningar. 2015 kom antalet passagerare upp i 2,6 miljoner, och samma år genomfördes drygt 21 600 flygningar.

Annons