Amazon planerar europeisk invasion med paketskåp

E-handelsjätten vill bygga ett nätverk av paketautomater i Europa, åtminstone om man ska tro de jobbannonser som Amazon listat.

Sedan Amazon började rulla ut sina paketautomater under 2011 ska det idag finnas drygt 300 skåp utplacerade i USA och Storbritannien. Nu verkar det som att Amazon har planer på en aggressiv skåp-expansion i Europa.

Under de senaste veckorna har Amazon nämligen publicerat ett antal jobbannonser som tyder på detta, rapporterar Reuters.

Annons

Bland annat söker Amazon affärsutvecklingschefer för Amazon Locker i München och Paris, en teknisk verksamhetschef i Luxemburg, samt nätverks- och utvecklingschefer i Luxemburg, München och Paris.

Billigare leveranser

Idag erbjuder e-handelsjätten, utöver Storbritannien, kunder i Tyskland att hämta ut sina Amazonköp i olika paketautomater. Dessa är dock inte Amazons egna utan ägs antingen av Deutche Post eller Hermes Logistics. I somras meddelade e-handlaren även att man ville rulla ut sina automater i Frankrike.

Att Amazon vill placera ut sina skåp runt om i europeiska städer beror dels på att man vill ge sina kunder fler alternativ, men det ses även som ett sätt att sänka leveranskostnaderna.

Annons