Amazon planerar rulla ut egen matbeställningstjänst

E-handelsjätten söker just nu folk till en matbeställningstjänst som först ska lanseras i Seattle innan den rullas ut över hela USA.

Amazon verkar ha långtgående planer på att lansera sin egen matbeställningstjänst. E-handelsjätten har enligt Reuters ett 15-tal platsannonser ute på sin sajt där de söker medarbetare till sin nya enhet, Amazon Restaurants.

Enligt annonserna så kommer tjänsten först att lanseras i Seattle för att sedan snabbt expandera över hela USA. Samtidigt ska minst fem personer ha uppdaterat sina profiler på LinkedIn där de anger att de nu jobbar för Amazons nya enhet, varav en har lämnat matbeställningstjänsten GrubHub för Amazon. 

Annons

Smygtestat med Prime Now 

Även om det fortfarande är oklart om Amazon kommer att fokusera enbart på matleveranser, så är det inget oväntat drag. Redan i slutet av 2014 rullade Amazon så smått ut Takeout & Delivery i Seattle, en tjänst som är tillgänglig antingen via sajten Amazon Local eller via Amazons app.

Man har på senare tid även expanderat sin leveransservice Prime Now i rask takt runt om i USA. En tjänst som gör det möjligt för Prime-medlemmar få hem en rad olika produkter inom en timme. Man ska enligt uppgifter även ha använt sig av Prime Now i Seattle för att så smått testa att leverera måltider till medlemmar.

Annons