Amazon planerar stänga sin webbutik för E-handlare

Nätjätten Amazon har börjat meddela handlare som använder deras plattform att företaget planerar att stänga den nästa år. Det är e-handelsplattformen Amazon Webstore som nu ska fasas ut.

Amazon Webstore nylanserades 2010 och skulle erbjuda små och medelstora e-handlare att driva en nätbutik i världsklass.

Sedan dess verkar dock plattformen inte fått den kärlek den behövt och konkurrenter som Shopify och Magento ska sakta men säkert tagit kunder ifrån nätjätten.

Annons

En nätbutik som varit på plattformen sedan 2011 berättar även hur Amazons logotyp, som visas i butiken, gör att folk helt enkelt går till Amazon istället.

Ett år på sig

E-handelsjätten kanske inte är lämpad att driva en separat plattform. Företaget verkar även ha försummat den de senaste åren och funktionerna sägs inte längre vara konkurrenskraftiga.

Nu ska i alla fall de kvarvarande kunderna ha minst ett år på sig att migrera till en annan plattform, innan hela rasket stängs ner.

- Vi har runt 100 kunder som använder Amazons plattform och vi arbetar med dem för att planera en övergång till andra populära plattformar som vi stödjer, som Shopify, Bigcommerce, Mozu och Magento, säger Scot Wingo på ChannelAdvisor, som hjälper företag sälja på nätet.

Amazon har inte kommenterat det hela ännu men i deras forum kan man läsa hur e-handlare nu fått samtalet och diskuterar potentiella ersättare till Amazon Webstore.

Annons