Amazon plockar in 19 000 säsongsanställda inför julen

Julhandeln närmar sig och ett säkert tecken på det är att Amazon anställer i stor skala.

Förutom att e-handelsjätten plockade in 80 000 säsongsarbetare till sina distributions- och sorteringscentraler i USA inför förra årets julhandel, behövde man även fylla på med 13 000 nya medarbetare i Storbritannien.

I år behövs det ännu fler säsongare på de brittiska lagergolven och Amazon meddelar idag att man kommer att anställa 19 000 säsongsarbetare till sina distributionscentraler, men även för att bemanna sin kundtjänst.

Annons

– Det är många som kommer tillbaka för att säsongsarbeta varje jul. Vi ser fram emot att välkomna dem tillbaka, liksom de många nya ansikten som kommer att göra oss sällskap för första gången, säger John Tagawa, chef för Amazons verksamhet i Storbritannien.

Nytt lager öppnar inom kort

Amazon har idag 7800 permanenta lagerarbetare i sina åtta distributionscentraler i Storbritannien. I början av 2011 var den siffran drygt 4000 och hittills i år har man skapat 700 nya heltidsjobb. 500 av dessa kom på ett bräde när man öppnade en ny distributionscentral i Dunstable, några mil utanför London.

Nästa månad är det dags för ytterligare en central i Doncaster, något som kommer att skapa 300 nya arbetstillfällen de närmaste tre åren.

– När vi fortsätter att expandera vår verksamhet i Storbritannien är vi övertygade om att ett hundratal säsongsarbetare kommer att ha möjlighet att stanna hos oss på permanent basis, säger John Tagawa.

Annons