Amazon plockar in 70 000 lagerarbetare inför julen

Julen är e-handlarnas högtid. Men även en bra tid för dem som letar säsongsarbete. Amazon brukar plocka in en hel del extra folk när helgerna närmar sig, och så även i år. Inför årets julhelg kommer nätjätten att visstidsanställa 70 000 lagerarbetare.

Amazon har byggt distributionscentraler på löpande band den senaste tiden och nyligen var det dags att fylla dem med folk. I somras anställdes inte mindre än 5 000 medarbetare till 17 av centralerna i USA.

Och när julen nu närmar sig är det dags att anställa ytterligare ett gäng. För att klara av julrushen kommer e-handelsjätten att visstidsanställa 70 000 lagerarbetare utöver de som redan jobbar på de 40 distributionscentraler som företaget har runt om i landet.

Annons

Närmar sig 100 000 anställda

De säsongsanställda kommer att arbeta heltid och Amazon är helt klart optimistiska inför årets julhandel. 2012 visstidsanställde man 50 000 lagerarbetare inför julen, och e-handelsjätten säger också att flera tusen av dessa sedan fick fast anställning.

Amazon avslöjade också i sin senaste resultatrapport att företaget närmar sig 100 000 heltidsanställda. Nästan tre gånger så många som för tre år sedan, och dubbelt så många som Google har på sin lönelista.

Källa: Mashable, CNN

Annons