Amazon ryktas ha lagt ett bud på modesajten Asos

Spekulationerna kring ett uppköp av den brittiska e-handlaren Asos fortsätter. Enligt envisa rykten ska Amazon var ute efter en europeisk e-handelsfirma, något som fick Asos-aktien att rusa med nästan 16 procent under måndagen.

I slutet av augusti spekuleras det kring ett bud på e-handelsbolaget Asos där flera stora amerikanska nätjättar ska ha varit intresserade. Ebay och Amazon ryktades vara de mest seriösa spekulanterna, något som då fick aktien att stiga med 7,6 procent på Londonbörsen.

I början av veckan började det återigen cirkulera rykten om ett bud från Amazons sida, något som gjorde att aktien tog ytterligare ett skutt. Modebolaget Asos steg med hela 15,8 procent på måndagen.

Annons

Analytiker tror på uppköp

Sedan en rekordnivå i mars har Asos aktie tappat två tredjedelar efter en rad vinstvarningar. Nedgången har kostat Asos storägare Bestseller, som äger 27 procent, cirka 1,2 miljarder pund. Något som ökat på spekulationerna att verksamheten mycket väl kan stå inför ett uppköp.

– Vi tror att Amazon passar perfekt och att de kan betala 50 pund per aktie. Amazon har för avsikt att öka sin internationella exponering samt inom mode och man är inte främmande för att konsolidera detaljhandeln på nätet, enligt analytiker på finansbolaget UBS.

 

Källor: The Telegraph, Veckans Affärer

Annons