Amazon ryktas jobba på en Spotifydödare

Konkurrensen bland de strömmande musiktjänsterna hårdnar och en mängd olika aktörer slåss om herraväldet. Förutom de som redan finns på marknaden ryktas även jättar som Google och Apple vara sugna på ge sig in i leken. Nu ska även Amazon ha planer på en Spotifykonkurrent.

Spotify, Rdio och Pandora är några strömmande musiktjänster som vi skrivit om tidigare, och nyligen lanserade även Microsoft sin musiktjänst Xbox Music. Ungefär samtidigt släpptes även två svenska nätbaserade radiotjänster.

Att det är trångt i farvattnet av strömmande musik samtidigt som många har svårt att visa lönsamhet är ingen överdrift. Nu ryktas det om att även e-handelsjätten Amazon är på väg att lansera en egen streamingtjänst.

Annons

Enligt olika källor ska Amazon just nu ligga i samtal med ett antal företag inom musikbranschen, och musiktjänsten ryktas bli en direkt konkurrent till svenska Spotify.

Har en färdig infrastruktur

Och Amazon är inte den enda jätten som har planer på att lansera sin egen strömmande musiktjänst. Det har länge ryktats om att Apple jobbat på en prenumerationstjänst som ett komplement till iTunes Store. Och nyligen späddes de ryktena på ytterligare då Apples vd, Tim Cook, träffade representanter för Beats Electronics, som även de är på väg att släppa en Spotify-konkurrent.

Och precis som Apple så har Amazon redan en viss infrastruktur för strömmande musik. Apple har sitt iTunes och Amazon har sin Cloud Player. Och om inte det var nog så ska även Google jobba på en egen lösning. Google har sedan 2011 haft en iTunes-liknande nedladdningstjänst, något som de nu ryktas vilja komplettera med strömmande musik.

Källa: Business Insider

Annons