Amazon ryktas jobba på en TV-box för film och serier

Amazon verkar gå i planerna att göra en Kindle fast för TV. Enligt rykten jobbar de på en egen TV-box som de kan använda som bränsle för sin försäljning av strömmande media som film och TV. I höst kan det vara dags för lansering av den nya lådan.

Amazons ryktas jobba på ett eget litet mediacenter liknande Apple TV, Roku eller Google TV. En liten svart låda att placera vid TV:n som sen streamar video och musik. Ja, nu kanske inte alla är svarta men ni förstår nog vad vi menar.

Amazon själva har inte lämnat någon kommentar men enligt den information som läckt ut planerar man att lansera den i höst och på så vis hoppas Amazon stärka sin position när det gäller strömmande media. Något som skulle gå hand i hand med deras nya satsningar på egna TV-serier.

Annons

Ger större kontroll

Företagets egna Lab126 är de som ska ligga bakom utvecklingen av enheten, samma gäng som utvecklat hårdvaran till Amazons Kindle-läsare. Och målet med deras nya mediacenter ska vara ungefär som med Kindle.

Precis som med Kindles e-bibliotek ska man inte behöva äga ett mediacenter från Amazon för att kunna strömma deras innehåll. I dag går det utmärkt att streama från till exempel Xbox 360 och Playstation 3 och det lär fortsätta så.

Däremot så ger det Amazon en chans att sälja TV-boxen till ett attraktivt pris och placera sitt eget sortiment mer tillgängligt och ge dem bättre kontroll över hur konsumenter konsumerar deras filmer och TV-program.

Källa: The Verge

Annons