Amazon ryktas jobba på ny leveranslösning

Amazons senaste satsning är ett lager där kunderna själva hämtar ut varor de beställt på nätet, enligt onlinetidningen Geek-Wire.

Tidningen har noterat flera tecken på en ny sorts lagerdistribution, “Amazon Flex”, på Amazons lager i Kirkland. Enligt Geek-Wire kommer Amazon inom kort att lansera Amazon Flex för snabba leveranser. Enligt uppgifter till tidningen ska tjänsten vara ett helt nytt sätt att leverera paket, och möjligtvis fungera genom att kunderna själva hämtar varorna från så kallade Prime Now-center, det vill säga ungefär som bland andra IKEA tidigare gjort i Sverige.

Enligt vad tidningen erfar är det inte omöjligt att lanseringen av Amazon Flex kommer att samköras med att bolaget öppnar en ny Prime Now-anläggning i Amazons hemstad Seattle.

Annons

Tidningen förtydligar att Amazon varit knapphändiga med information, och att Amazon Flex också skulle kunna vara en helt annan typ av tjänst. Samtidigt informerar artikeln om att Amazon Flex-loggor synts till i Prime Now-centret i Kirkland. Där användes de för att visa att personer som kom med en leverans skulle gå åt ett håll, medan Amazon Flex- användare skulle gå åt ett annat. Geek-Wire ser detta som en stark indikation på att Amazon inom kort kommer att erbjuda sina kunder en ny möjlighet, det vill säga att hämta varorna från lagerhyllorna själva.

Annons