Amazon sålde 306 artiklar i sekunden

Årets julhandel var den bästa någonsin för Amazon och under året har företaget sett flera rekord flyga all världens väg. Under e-handelsdagen nummer ett, Cyber Monday tog man emot 26,5 miljoner beställningar och nätjätten passade även på att leverera ett par julklappar i sista sekunden.

Inte helt oväntat så var Cyber Monday som i år inföll den 29 november årets bästa dag. Amazon sålde under dagen smått imponerande 26,5 miljoner artiklar, eller 306 artiklar per sekund.

Det är nästan en fördubbling av 2010 års rekord så vi antar att det var en del att göra på företagets distributionscentraler som i år visstidsanställt 50 000 lagerarbetare under julen.

Annons

Amazons läsplatta Kindle som i dag finns i lite olika utföranden var den mest sålda produkten. Man är som vanligt ganska sparsam med uppgifter om exakt hur många som sålts, men årets Cyber Monday ska vara den bästa någonsin även för läsplattan rent försäljningsmässigt.

Levererade klappar in i det sista

Amazon kan även stoltsera med toppbetyg när det gäller kundnöjdhet under julhandeln. Nätjätten har legat i topp de senaste åtta åren i mätningen som ForeSee genomför varje år och baseras på 24 000 konsumenter under perioden Thanksgiving fram till jul. En mätning där Apple och Dell i år tappat i betyg.

Några av Amazons kunder ska också ha utnyttjat företagets expressleveranser för att se till att julklapparna kom fram i tid. En julshoppare i Seattle var ute i sista stund och införskaffade en datorväska av märket Case Logic.

Väskan beställdes på julafton klockan 11:44 och nådde fram till sin destination lagom till gröten samma dag klockan 14:44. Frågan är vad som blev dyrast, väskan eller frakten.

Källor: Press

Annons