Amazon satsar halv miljard på Simon Stålenhags universum

Skapar TV-serie av svenskens konst.

Det är nog många som sett den svenska konstnären Simon Stålenhags retrofuturistiska bilder som blandar robotar och svenska landskap i en postapokalyptisk 80-talsmiljö. Simon samlade sina konstverk i en populär bok kallad Tales From The Loop (Ur Varselklotet) och denna ska nu bli en amerikansk TV-serie, eller kanske snarare en webbserie då det är Amazon som står bakom projektet.

LÄS ÄVEN: Över 2 miljarder betalade Amazon för Top Gear-trion

Annons

E-handlaren bedriver som vi vet en konkurrent till Netflix kallad Prime Video, där bland annat det tidigare Top Gear-gänget numera håller hus. Amazon investerar allt mer i eget innehåll till sin strömmande videotjänst och nu kommer alltså uppgifterna om att e-handlaren köpt rättigheterna till att göra Simon Stålenhags bok till en serie.

- Simon Stålenhags målningar är kända för sin vision om ett inte så avlägset, futuristiskt landskap. Vi ser fram emot att väcka liv i de här bilderna och dela dem med våra Prime Video-tittare, säger Albert Cheng, chef på Amazon Studios, i ett uttalande.

Serien ska produceras av Amazon Studios tillsammans med flera andra produktionsbolag, och producent samt manusskrivare är Nathaniel Halpern. Inspelningarna ska inledas nästa år och initialt ska det handla om åtta avsnitt som ska produceras. Enligt uppgifter till svenska tidningar ska budgeten ligga på en halv miljard kronor. Serien ska gå att se globalt via Prime Video när den är klar.

Annons