Amazon satsar lokalt med snabba leveranser i Indien

Amazon testar nya grepp för att ta sin del av den indiska e-handeln. Nu kan invånare i storstaden Bangalore använda sig av e-handelsjättens tjänst och app, Amazon KiranaNow, för att köpa mat och andra nödvändigheter från närliggande butiker. Leverans sker inom några timmar.

Amazon satsar just nu för fullt på entimmesleveranser i USA, och i väntan på att kunna trampa igång för fullt med sin e-handel i Indien, gör man något liknande på en världens just nu hetaste e-handelsmarknader.

Tjänsten som går under namnet Prime Now i USA heter i Indien, Amazon KiranaNow. Det då varorna levereras direkt från lokala och familjeägda butiker, som kallas kirana, istället för som i USA från Amazons egna logistikhubbar, anpassade för ändamålet.

Annons
Annons

Mobil tjänst

Tjänsten som bara är tillgänglig via mobilen finns än så länge bara tillgänglig i Bangalore och Amazon lagerför alltså ingenting. Varorna skickas inte heller alltid ut med deras egna kurirer, men alla köp går via e-handelsjättens app.

Sker inte leveransen via Amazons kurirer är det butiken själva, eller en tredjepartstjänst som sköter den sista milen. Ägarna till butikerna laddar själva upp vad de önskar sälja så att kunder i närområdet kan lägga sin beställning och få hem varorna inom två till fyra timmar.

Källa: Tech in Asia
Foto: Biswarup Ganguly

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!