Amazon satsar på Londons teaterland med lokal app

Amazon expanderar sin lokala e-handelstjänst och app Amazon Local i Storbritannien. Nu kan kunder med hjälp av några fåtal klick boka sina biljetter till alla musikal- och teaterföreställningar i Londons West End med hjälp av tjänsten.

Amazon må vara en global e-handlare men man satsar även på lite mer lokal nivå. Via Amazon Local, en sajt och app som förutom USA även finns i Storbritannien, går det att köpa lokala produkter och tjänster inom bland annat underhållning, mat, resor och skönhet.

Nu steppar man upp det hela i Storbritannien genom att ta upp kampen med etablerade aktörer som Ticketmaster och See Tickets. E-handelsjätten har nämligen sett till att expandera tjänsten till att nu även sälja biljetter till West End-musikaler och teaterföreställningar.

Annons

En brittisk institution

Londons West End räknas som ett av världens största teaterdistrikt och tar årligen emot cirka 14 miljoner besökare. Nu kan användare av Amazon Local kolla priser och boka direkt via sajten eller appen till någon av de 48 olika föreställningar som går för tillfället.

– Amazon Local har blivit en självklar destination för underhållning, mat, resor och skönhet i hela Storbritannien. The West End är en brittisk institution, och nu kan våra kunder välja en föreställning och boka med bara ett par klick för att sedan njuta av glitter och glamour. Allt bokas på mindre än en minut, säger Geraldine Wilson, chef för Amazon Local i Storbritannien.

 

Källa: Retail Times

Annons