Amazon satsar på en mycket högupplöst framtid

Nätjätten Amazon gav sig nyligen in i spelet om framtidens TV med egenproducerade serier. De ryktas även jobba på en mediabox som skall sitta under din TV och leverera deras eget strömmande innehåll, men även andras via deras tjänst Amazon Instant Video.

Nu meddelar Amazon att de satsar på 4K eller Ultra HD som det även kallas. En standard för mycket högupplöst video för filmer och serier.

Alla Amazon Studios produktioner under 2014 kommer att filmas i Ultra HD och Roy Price som håller i Amazons produktionsbolag säger sig vara laddad inför detta:

Annons

– Som ett bolag för högkvalitativa orginalproduktioner, är vi exalterade över 4K och en framtid i Ultra HD, speciellt eftersom vi kommer producera dramaserier nästa år. Alla piloter och serier vi producerar nästa år kommer att filmas i 4K. Vi tror att kunderna kommer älska att titta på dessa serier i den högsta upplösningen någonsin och vi kan inte vänta på att få leverera den, säger Roy Price, chef för Amazon Studios.

I USA skall Amazon Instant Video vara en stark utmanare till Netflix. Och även om Amazons egna produktioner inte nått lika hög status som till exempel Netflix serie House of Cards så verkar Amazon fortsätta att satsa stort på detta område.

Sälja nya enheter

Att de nu lyfter 4K som framtiden inom video är förstås ett sätt att sälja in sina egna produktioner, men samtidigt ett sätt att sälja nya enheter som stödjer Ultra HD. Amazon har nämligen satt upp en speciell sida som skall förklara fördelarna med 4K jämfört med till exempel vanlig HD-upplösning. Där de även passar på att länka friskt till alla produkter som de säljer som är anpassade för Ultra HD.

Efter ett med största sannolikhet misslyckat försök av TV-branschen att få alla att sätta på sig 3D-glasögon ser 4K mer lovande ut för att kränga nya apparater.

Det som fattas är det högupplösta innehållet men det sägs komma och Amazon gör nu alltså sin del och kommer erbjuda framtida produktioner med 8,3 miljoner pixlar i varje bildruta. Exakt tidpunkt för när man kan sätta sig ner och titta på Amazons serier i 4K är dock oklart.

Netflix har sagt att de gärna vill strömma House of Cards i 4K redan nästa år. Och lyckas de med detta är nog inte Amazon sena att haka på med sitt då nyfilmade material.

 

Annons

Källa: Press

Annons