Amazon satsar stort och utökar söndagsleveranser

Amazon expanderar sin tjänst med söndagsleveranser i USA. Förutom New York och Los Angeles kan nu ytterligare 15 städer över hela landet ta del av servicen. Bland dessa finns Philadelphia, New Orleans och Dallas.

Nyligen expanderade Amazon sin lokala leveranstjänst, same-day delivery program. Något som betyder att e-handelsjätten erbjuder leverans samma dag i 12 storstadsområden I USA. Men det är inte bara fokus på att få ut paketen snabbt, utan även på helger.

Amazon meddelar att man nu även utökat antalet städer som kan ta del av deras söndagsleveranser. Och det är en ganska stor expansion med 15 nya städer som kan åtnjuta servicen.

Annons

– Hittills har de vanligaste leveranserna på söndagar inkluderat babyrelaterade varor som kläder, böcker och leksaker. Söndagsleveranser hjälper helt är klart till med att kryssa av saker på helgens att-göra-lista, säger Mike Roth, vice VD för Amazons verksamhet i Nordamerika.

Utan extra kostnad

Sedan november 2013 har Amazon erbjudit söndagsleveranser i New York och Los Angeles i USA i samarbete med US Postal Service. Men i början av april berättade Amazons vd och grundare, Jeff Bezos, om planerna på att rulla ut tjänsten i ett stort antal städer under 2014.

De nya städerna inkluderar Austin, Houston, College Station, Dallas, San Antonio och Waco. Samt Cincinnati, Columbus, New Orleans, Shreveport, Lexington, Louisville, Indianapolis, Oklahoma City och Philadelphia.

Söndagsleveranser är tillgängligt för alla Amazons kunder utan extra kostnad, så länge de bor i en av regionerna som erbjuder det. Amazon säger också att det kan vara aktuellt med ytterligare städer under året.



Källor: Yahoo, TechCrunch

Annons