Amazon satsar vidare i den fysiska världen

Förutom en permanent butik på Manhattan kommer Amazon lagom till det att julhandeln drar igång öppna två temporära butiker i Kalifornien. Här ska e-handelsjätten göra sitt bästa för att kränga julklappar i form av telefoner, surfplattor och Kindle-läsare.

I slutet på förra veckan rapporterades det att Amazon kommer öppna en fysisk butik på Manhattan i New York. Det blir den första i sitt slag för e-handelsjätten som dock tidigare provat på mer temporära installationer.

Ett koncept man satsar vidare på nu när julhanden snart drar igång. Den 22 oktober kommer Amazon nämligen att öppna två pop up-butiker i Kalifornien, en i San Franscisco och en i Sacramento.

Annons
Annons

– Samtidigt som kunderna redan kan se våra produkter online och hos återförsäljare som Best Buy och Staples, ville vi ge dem ytterligare ett alternativ så att de kan prova alla våra enheter, säger Amazon i ett uttalande.

Går snabbt framåt

I Pop up-butikerna kommer Amazon att sälja sina egna Kindle-läsare, surfplattor, smartphones och mediaboxar.

– Vi är glada över att öppna nya pop up-butiker i San Francisco och Sacramento lagom till jul så att våra kunder kan prova våra nya enheter. Vi går otroligt snabbt framåt, bara i år har vi lanserat Fire TV, Fire phone, Fire surfplattor samt nya Kindle-läsare och ett gäng nya funktioner och tjänster.

Källor: appleinsider, FastCo

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!