Amazon satsar vidare på sina söndagsleveranser

I slutet av förra året började Amazon med söndagsleveranser i storstadsområdena New York, Los Angeles och London. Redan då flaggade man för att fler städer stod på tur 2014. Nu rullar man ut tjänsten i ett antal nya städer i Storbritannien.

I december testade Amazon konceptet med söndagsleveranser i London, nu har man bestämt sig för att det blir permanent. E-handelsjätten meddelar också att man expanderar tjänsten till sex nya städer. Nämligen Birmingham, Milton Keynes, Oxford, Nottingham, Manchester och Leeds.

– På Amazon försöker vi ständigt vara nyskapande för våra kunders skull. Vi vet att kunderna uppskattade möjligheten med söndagsleveranser under julhelgen och vi kunde leverera tusentals fler paket tack vare detta under de fyra veckorna, säger Jamie Stephenson, vd för amazons Logistic i Storbritannien.

Annons
Annons

Gratis för Prime-medlemmar

Söndagsleveranserna gäller dock bara Amazon Prime-medlemmar, och om de bor i något av de områden där leveranserna erbjuds. Förutom att de sedan tidigare har obegränsat med gratis två-dagarsleveranser kan de alltså nu även få sina paket levererade på söndagar. Även det utan extra kostnad.

– Leveranser på en söndagar innebär att alla dagar nu är en leveransdag för Amazon, och att Prime-medlemmar kan njuta ännu mer av bekvämligheten med att handla på Amazon, säger Jamie Stephenson.Källor: The Inquirer, Hexus

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!