Amazon ska krocksäkra sina drönare i Europa

E-handelsjätten öppnar ett utvecklingscenter för sitt drönarprogram Amazon Prime Air i Graz, Österrike.

Amazon jobbar ständigt på nya lösningar för att utveckla sina obemannade farkoster och i slutet av förra året visade e-handlaren upp en ny sorts drönare som ska kunna flyga upp till 24 kilometer.

Men drönarna ska inte bara kunna flyga och lämna ett paket eller två, helst ska de undvika att krocka med något på vägen.

Annons

För att se till att det inte sker utökar Amazon nu sitt befintliga drönarprogram, Amazon Prime Air, med ett nytt utvecklingscenter i Graz, Österrike, rapporterar TechCrunch.

"Måste veta när de hamnar i trubbel"

E-handlaren har sedan tidigare liknande anläggningar i Storbritannien, Nordamerika samt Israel och i Österrike kommer forskarna främst att utveckla teknik som förhindrar drönarna att krocka med andra föremål utan att en mänsklig operatör ingriper.

Datorseende, maskininlärning och sensorer är några av de saker som Amazon kommer att fokusera på i Graz för att säkerställa att framtida drönare inte kommer att utgöra en fara för allmänheten när de är ute för leverans.

– Precis som smarta djur måste drönare veta när de hamnar i trubbel och undvika att kollidera med saker, utan mänsklig inblandning. De måste vara säkra på egen hand, säger Paul Misener, Amazons vice VD för global public policy.

Annons