Amazon ska satsa på ny avdelning med konst

Amazon har nyligen gett sig in på samlarobjekt och 50-plusare med två nischade butiker på deras marknadsplats. Nästa steg för nätjätten kan vara konst rapporterar tidningen The Wall Street Journal.

E-handelsgiganten Amazon ska ha pratat med olika gallerier om att få sälja deras konst på nätet. Det ska handla om dyra konstpjäser och Amazon planerar att ta mellan 5 till 20 procent i kommission.

Det ska även finnas en månadsavgift för gallerier som vill lista sin konst i Amazons nya "fine arts"-sektion. Denna nya del på sidan vet man inte riktigt hur den ser ut ännu eller hur den fungerar. Månadsavgiften som sägs ligga på 100 dollar ska man dock slippa om man hoppar på Amazons nya satsning i ett tidigt skede.

Annons

Inte första konstrundan

Amazon har tydligen experimenterat med att sälja konst tidigare i samarbete med marknadsplatsen Sothesby. Detta ska dock ha fallerat efter 16 månader då försäljningen inte tog fart.

The Wall Street Journal rapporterar att både Yahoo och eBay ska ha försökt sälja fin konst utan att lyckas. Och ingen större e-handelsplats sägs ha fått snurr på konsthandeln på nätet.

Frågan är om Amazon kan lyckas denna gången. Enligt ryktena ska gallerierna varit ljumna inför tanken att sälja sin konst på nätet och många av dem har inte ens svarat på Amazons erbjudande. Det sägs dock att den nya konstavdelningen kan vara igång redan denna månad.

 

Källa: TheVerge

Annons
Annons