Amazon skapar 1 000 nya heltidsjobb i Storbritannien

Amazon är Storbritanniens mest populära e-handlare, något som verkar resultera i att man har en del att stå i och som gör att man nu måste anställa ny personal. Inom de närmaste månaderna räknar e-handelsjätten med att anställa 1 000 nya medarbetare i landet.

Amazon är kända för att anställa ett rejält gäng nya medarbetare på ett och samma bräde. Både lagerarbetare och gräsätande getter. Men det är inte bara i USA och Japan som e-handelsjätten anställer nytt folk.

Även i Storbritannien, där man är landets mest populära e-handlare, behövs det nytt blod. Inom de närmaste sex månaderna räknar Amazon med att anställa runt 1 000 nya arbetare till sina distributionscentraler och kundtjänst.

Annons

– Under de senaste två åren har vi anställt mer än 2 000 nya medarbetare och vi är glada över att kunna lägga till ytterligare 1 000 under de kommande månaderna, säger John Tagawa, chef för Amazon verksamhet i Storbritannien.

1 miljard pund

Amazon har idag drygt 6 000 fast anställda i Storbritannien och har investerat över 1 miljard pund i sin brittiska verksamhet. E-handlaren har åtta stora distributionscentraler i landet, men man har också satsat på leverans samma dag, söndagsleveranser och paketautomater på flygplatser.

– Vi har fortsatt att fokusera dag in och dag ut på att ge våra kunder den allra bästa shoppingupplevelsen, och i takt med att efterfrågan ökar, har vi möjlighet att snabbt utöka med nya talangfulla medarbetare över hela Storbritannien, säger John Tagawa.

 

Källa: Press

Annons