Amazon slår upp sju nya distributionscentraler i Indien

E-handelsjätten fortsätter att bygga centraler på en av världens snabbast växande e-handelsmarknader. Totalt har man nu 20 lageranläggningar runt om i Indien.

Distribution är ett av de största problemen för indiska e-handlare. Något som Amazon var snabba med att förstå och de senaste åren har man gjort sitt bästa för att hjälpa de inhemska aktörerna genom att bygga flertalet distributionscentraler i landet.

I somras öppnade Amazon en 26 000 kvadratmeter stor distributionscentral i Kothur i delstaten Telangana. E-handelsjättens elfte lageranläggningen i Indien dittills, men sedan dess har man fortsatt att bygga ut sitt distributionsnät.

Annons

Nu rapporterar Tech in Asia att Amazon öppnat ytterligare sju nya distributionscentraler i Ahmedabad, Delhi, Calcutta, Nagpur, Gurgaon, Pune och Mumbai. Något som innebär att e-handlaren nu har totalt 20 centraler i tio olika indiska delstater.

Amazon levererar

Då det fortfarande inte är tillåtet med utländska direktinvesteringar inom e-handeln i Indien kan Amazon enbart erbjuda en marknadsplats för externa säljare, men med ett utbrett nätverk av centraler, kan man även sälja in sin tjänst Fulfillment by Amazon.

Det betyder att små och medelstora e-handlare som använder tjänsten Fulfillment by Amazon själva slipper sköta lagerhållning, leverans, returer och betalning då Amazon sköter den biten åt dem.

– Säljare på vår marknadsplats har sett en exponentiell tillväxt som till stor del drivs framåt av vår tjänst Fulfillment by Amazon, säger Amit Agarwal, landschef för Amazon Indien.

Annons