Amazon smyger in i Sverige via sin e-bokläsare

Nu börjar Amazons e-bokläsare Kindle få fäste i Sverige, meddelar en av Nordens nätjättar.

E-boken har än så länge inte sålt så bra i Sverige. De svenska bokhandlarna har på senare tid försökt med sina egna satsningar på läsplattor. Nu berättar dock Komplett att Amazons läsplatta börjar få fotfäste i vårt avlånga land.

Den nordiska nätjätten Komplett meddelar att i år ska boken vara elektronisk. Enligt deras försäljningssiffror kommer det blir mer elektroniska "böcker" under granen i år.

Annons
Annons

- Vi förväntar oss att elektroniska böcker kommer ta ytterligare marknadsandelar på den lukrativa bokmarknaden före jul. I år blir det mindre papper och mer elektronik under julgranen, säger Lene Iren Oen, kommersiell direktör på Komplett.

Amazons Kindle-läsare ska vara den överlägset mest populära läsplattan som säljs i Sverige hos Komplett. En utveckling som förmodligen bör oroa inhemska konkurrenter som försökt få till svenska läsplattor.

Svenska böcker i Kindle

Komplett har sålt 10 000 Kindle-läsare sedan 2014. Men hela 9 000 av dem har sålts i år.

- Skälet till att Kindle är så populär beror på att de har en egen bokaffär med ett stort utbud av engelskspråkiga böcker till mycket lägre priser än vad vi är vana vid i Sverige. Dessutom adderar bokförlag kontinuerligt stöd för svenska böcker på Kindle, säger Lene Iren Oen.

Inför julhandeln har nu Komplett laddat upp ordenligt med Amazons bokläsare då man tror att det kommer bli ett rejält sug efter digitala böcker och tillhörande läsplattor.

- Kindle är den överlägset mest populära läsplattan, så mot jul har vi fyllt lagret med Kindles så att vi är förberedda på trycket som kommer.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!