Amazon tar sig an sjukvården – köper stort nätapotek

Köper fullservice-apotek.

Det har länge ryktats vara på gång och nu verkar det första steget tas mot en satsning på mediciner och läkemedel. E-handelsjätten Amazon tillkännager idag att de köper nätapoteket PillPack. En e-handel som levererar hem mediciner i färdigförpackade doser, med förtryckta tider och datum för intagande.

PillPack ska vara ett fullservice-apotek som är öppet dygnet runt via nätet. Företagets omsättningen ska enligt egna uppgifter ha nått över 100 miljoner dollar förra året, och grundarna har hittils dragit in 118 miljoner dollar i riskkapital.

Annons

- PillPack gör det enkelt för alla kunder att ta rätt medicin vid rätt tillfälle och känna sig friskare. Tillsammans med Amazon är vi angelägna om att fortsätta att arbeta med partners inom vården för att hjälpa människor i hela USA, som kan dra nytta av en bättre apotekserfarenhet, säger TJ Parker, medgrundare och VD för PillPack.

"Djup apotekserfarenhet och teknikfokus"

Amazon avslöjar inte sin plan för företaget mer än att de förstås ska fortsätta att växa apoteksverksamheten.

- PillPacks visionära team har en kombination av djup apotekserfarenhet och fokus på teknik. PillPack förbättrar sin kunders liv på ett meningsfullt sätt och vi vill fortsätta göra det enkelt för människor att spara tid, förenkla sina liv och känna sig friskare. Vi är glada över att få vara med och se vad vi framöver tillsammans kan göra för våra kunder, säger Jeff Wilke, chef för avdelningen Worldwide Consumer hos Amazon.

Köpeskillingen avslöjas inte och förvärvet inväntar godkännande av konkurrensmyndigheter. Affären beräknas dock bli klar under andra halvan av 2018.

LÄS ÄVEN: E-handlaren betalade 1 miljard dollar för nätapoteket

Annons