Amazon tar sig an skolstarten med pick up-ställe på universitet

E-handlaren öppnar en bemannad servicestation på University of Illinois skolområde.

När sommaren lider mot sitt slut och höstterminen står för dörren börjar det bli dags att återvända till skolan. Men inget tråkigt som inte för något gott med sig och för de studenter som har antagits till University of Illinois i Chicago väntar det här året en särskild e-handelsöverraskning.

Amazon har nämligen meddelat att skolan kommer att få en alldeles egen Amazon pick up-point där studenter och skolpersonal ska kunna hämta upp varor de beställt samma dag. Den bemannade stationen, som fått namnet Amazon@UIC, blir Chicagos första i sitt slag och ska även hantera kundernas returer.

Annons

"En fantastisk samarbetspartner"

Samma dag-leveranserna gäller dock bara Prime-medlemmar, något studenterna dock kan bli för halva priset eftersom de är just studenter. Satsningen tas emot med öppna armar av ledningen på skolan.

- Vi kunde inte vara mer förtjusta över att få välkomna Amazon till Campus och med det utveckla den service vi ger till de som studerar och arbetar här. Tusentals studenter, personal och besökare passerar området varje dag. Amazon@UIC kommer att bli en stor del av studentupplevelsen på campus, och en fantastisk samarbetspartner för de kommande åren, säger J. Rex Tolliver, ansvarig för studentavdelningen på UIC.

Amazon@UIC blir Amazons tolfte upphämtningsställe på en skola i USA. Stationen kommer att öppna under 2016.

Annons