Amazon testar cykelbud för leverans inom en timme

Det kryllar av cykelbud i New York, och snart kan deras sadelväskor fyllas med paket från Amazon. E-handelsjätten verkar nämligen ha planer på att ta till cykeln för att kunna erbjuda leveranser inom en timme i staden.

Drönare i all ära, men det finns lite mer jordnära sätt att få ut paket till kunderna. Amazon experimenterar just nu med möjligheten att använda sig av cykelbud för att se till så att kunden får sina nätköp inom en timme efter det att de klickat på köpknappen.

Amazon har sin vana trogen inte kommenterat det hela men den nya tjänsten ska tydligen gå under namnet Amazon Prime Now, och testas för tillfället på Manhattan i New York. Att få sina varor hemcyklade inom en timme kostar för närvarande 5 dollar, men orkar man vänta två timmar eller mer ska det vara gratis.

Annons

Testar olika budfirmor

Amazon ska så här långt ha använt sig av tre olika budfirmor för att hitta den som passar bäst och tanken verkar sedan vara att cykelbuden ska utgå från Amazons nya butik som ligger på Manhattan mitt i New York.

Om tjänsten kommer att lanseras i full skala, eller om man planerar att expandera den utanför Manhattan, är ännu oklart men den här typen av snabba leveranser kan ha potential i städer som New York, särskilt när det gäller impulsköp. Det vore samtidigt Amazon snabbaste leveranssätt så här långt.



Källor: Reuters, The Verge
Foto: ProfDEH

Annons