Amazon tog godbitarna och lämnade resterna

Nu börjar detaljerna kring Amazons uppköp av betaltjänsten GoPago att komma upp till ytan, och man verkar ha plockat russinen ur kakan. Enligt en källa med insyn i affären ska e-handelsjätten endast ha köpt upp delar av företaget som erbjuder betalningar via en IOS- eller Android-baserad app.

För några veckor sedan berättade vi om att Amazon köpt upp betaltjänsten GoPago. Det rådde dock vissa oklarheter huruvida affären skulle gå igenom eller när, men nu har det läckt ut lite fler detaljer kring det hela.

Enligt en källa med insyn i affären har e-handelsjätten nu förvärvat teknologin och ingenjörerna, samt produktutvecklarna hos GoPago. Man ska däremot inte ha varit intresserade av företagets molnbaserade POS-system, Point of Sale. Den delen ska istället ha köpts upp av DoubleBeam som tillhandahåller mobila betalningslösningar för handlare.

Annons

Ryktas jobba på mobiltelefon

Det är fortfarande oklart när och hur Amazon kommer att använda GoPagos teknik, men enligt källan råder det inga tvivel om att Amazon har stora ambitioner och planerar att på allvar ta sig in på marknaden för mobila betalningar.

Sedan tidigare har man ett antal mobila betalningssystem på plats, främst när det gäller köp av, och inuti, appar som säljs via Amazons App Store. Tidigare i år lanserade man även Login and Pay with Amazon, en betallösning för e-handlare som gör att deras kunder kan betala med ett fåtal klick i nätbutiken via sitt Amazon-konto.

Att man planerar att använda GoPagos teknik för att göra mobila och digitala betalningar än mer sömlös är inget långskott. Man ryktas även jobba på egna mobiltelefoner där tekniken skulle kunna användas.

 

Källa: TechCrunch

Annons