Amazon över förväntningarna – ökar med 31 procent

Amazons Q2-rapport visar på goda resultat.

Under det senaste kvartalet, som är verksamhetsårets andra för Amazon, sålde e-handelsjätten för drygt 30 miljarder dollar vilket är en ökning med 31 procent jämfört med samma period förra året.

Dessutom kunde företaget briljera med ett resultat på 1,78 dollar per aktie, vilket kan jämföras med de cirka 1,11 dollar per aktie som analytiker enligt flera medier ska ha förväntat sig.

Annons

Hektiskt i Indien

Knappt 18 av miljarderna står Amazons försäljning i Nordamerika för men verksamheten ska ha gått bra även i Indien där Amazon Prime lanserades under perioden. Andra ljuspunkter i rapporten utgörs av molntjänsten Amazon Web Services (AWS) och årets Prime Day som blev företagets bästa någonsin försäljningsmässigt.

- Det har varit tre hektiska månader för Amazon runt om i världen, och särskilt i Indien där vi lanserade en ny AWS-region och introducerade Prime med obegränsad fri frakt, säger Jeff Bezos, grundare och VD för Amazon.com.

- Teamet i Indien arbetar med en otrolig hastighet och vi är tacksamma för välkomnandet vi har fått från våra indiska kunder.

Om man inkluderar deltidsanställda har Amazons personal ökat med 47 procent under det aktuella kvartalet, rapporterar Reuters. Nu väntar sig Amazon en liknande försäljningsökning under verksamhetsårets tredje kvartal.

Annons