Amazon växer och anställer 7000 nya medarbetare

Amazon har byggt distributionscentraler på löpande band den senaste tiden. Nu börjar det bli dags att fylla dem med arbetskraft. E-handelsjätten meddelar att man nu ska anställa mer än 5 000 nya medarbetare till 17 av sina centraler i USA. Man ska även anställa 2 000 medarbetare för att stärka sin kundservice.

Amazon har under de senaste åren investerat stora summor i ett väl utbyggt nätverk av distributionscentraler i USA. Och även om man även satsat på ett allt mer automatiserat lager, krävs det en hel del anställda för att bemanna deras gigantiska lager.

I dag har man mer än 20 000 heltidsanställda lagerarbetare i USA, men nu planerar e-handelsjätten att nyanställa inte mindre än 5 000 nya medarbetare i 17 av sina distributionscentraler runt om i USA. Även de på heltid.

Annons
Annons

– Det här är ett skolexempel på hur Amazon aggressivt expanderar sin centraliserade infrastruktur för att effektivisera sin leveranskedja, säger e-handelskonsulten Rob Abdul.

Investerar i framtiden

Men det är inte bara på lagret som Amazon behöver nya arbetskraft. Man ska även anställa 2 000 nya medarbetare till företagets kundservice. De jobben kommer att vara en mix av heltids, deltids och säsongsarbete.

Amazon släppte nyligen sina siffror för årets andra kvartal och där redovisade e-handelsjätten, som normalt sett gärna ligger på marginalerna, upp en förlust på 7 miljoner dollar, det trots en omsättningsökning på 22 procent. Men enligt experter är det dessa satsningar som gör att Amazon kan fortsätta expandera och skapa arbetstillfällen.

– Amazon har investerat i teknik och i framtiden genom att tänka stort och djärvt, till skillnad från vad många högteknologiska företag gjort med sina pengar. På grund av det är de i dag en av de största när det gäller molntjänster och e-handel. Två områden som kommer att vara mycket starka framöver, och det är där framtidens jobb i USA kommer att finnas, säger Trip Chowdhry, analytiker för Global Equities Research.

Källa: E-Commerce Times

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!