Amazon vänder sig till barnen i kampen om drönartillstånd

Har bjudit in brittiska skolbarn för att designa flygande farkoster.

Den som har följt rapporteringen kring Amazons drönarambitioner har vid det här laget säkert märkt att det inte är helt lätt att få till flygande leveranser i Amazons hemland USA. Det är förstås svårt även i andra länder, men som vi tidigare har rapporterat verkar e-handelsjätten ha haft åtminstone lite bättre framgångar i Storbritannien.

Ska designa framtidens drönare

Där har Amazon bland annat lyckats få med sig Storbritanniens regering på tåget, och i vintras genomfördes vad som ska ha varit e-handlarens första riktiga drönarleverans i landet.

Annons

Men vill man nå ännu större framgångar gäller det förstås att smida medan järnet är varmt. Nu tar Amazon barnen till hjälp i sitt arbete med att få britterna att inse att framtidens leveranser ska ske via luften. Tillsammans med Storbritanniens motsvarighet till Luftfartsverket, CAA, har nämligen Amazon bjudit in skolbarn i åldern 7-10 år att delta i en särskild tävling där uppgiften är att designa framtidens drönare. På så sätt gör de deltagande barnen sin del för att medverka till “framtidens vetenskap och teknik”, enligt Amazon.

"Kan vara positivt för samhället"

Enligt ett pressmeddelande syftar tävlingen till att dra uppmärksamhet till Storbritanniens regler för hur drönare får föras fram.

- Vi på Amazon är glada att kunna presentera den här tävlingen i samarbete med CAA. Vi delar en tro på att ett säkert användande av drönare kan bidra till samhället på ett positivt sätt, kommenterar Lauren Kisser, Operations Director för Amazon Prime Air.

Vinnaren i Amazons drönartävling, som pågår till den 2 juni, belönas med gåvor ur Amazons sortiment. Det bjuds dessutom på en rundtur i Amazon Prime Airs utvecklingscenter i den brittiska staden Cambridge, där vinnarbidraget även kommer att visas upp under ett års tid.

Annons