Amazon vann två Golden Globes för Transparent

Förra året var Amazon inte ens nominerade vid Golden Globe-galan. Netflix passade då på att ta hem en av fem nomineringar. I år gick båda hem från efterfesten som vinnare. Amazon kammade hem två Golden Globes medan Netflix vann en av sju nomineringar.

Netflix har de senaste åren kammat hem flera priser för sina egenproducerade TV-serier. Bland annat har House of Cards vunnit ett antal Emmys samt en Golden Globe. Nu är man dock inte längre den enda renodlade streamingtjänsten som prisats för en egenproducerad serie.

När det var dags för årets Golden Globe-gala kammade nämligen Amazon hem inte mindre än två av de tre kategorier där man var nominerade. Amazons serie Transparent prisades som årets bästa komediserie och Jeffrey Tambor, från samma serie, tog hem priset för bästa manliga huvudroll (komediserie).

Annons

Vann två gånger om mot Netflix

Det här är Amazons första stora erkännanden sedan satsningen på egna serier och man passade även på att ge Netflix en lite knäpp på näsan genom att vinna de två kategorierna där de båda var nominerade.

Netflix gick dock inte lottlösa. Totalt var man nominerade i sju kategorier och House of Cards, med Kevin Spacey, i huvudrollen tog hem priset för bästa manliga huvudroll (dramaserie).



Källor: The Verge, TechCrunch

Annons